Teknisk Projektledare


Är du intresserad av projektledning och lockas av möjligheten till en stark utvecklingskurva och verksamhetsnära arbete med fokus på tekniska utvecklingsprojekt? Har du erfarenhet som projektledare eller har jobbat med automation i produktion och brinner för att göra positiv skillnad inom livsmedelsindustrin? Då har du chansen att bli en del av Lantmännen Unibake, en av Nordens största bagerikoncerner, och göra skillnad - från jord till bord!

Det här kommer du att göra
Som Teknisk Projektledare kommer du att tillhöra teknikgruppen inom Operations på Lantmännen Unibake. Teknikavdelningen stöttar och driver utvecklingsprojekt på Lantmännen Unibakes olika fabriker i Sverige där vi bland annat producerar produkter varumärkena, Korvbrödsbagaren, Bonjour och Hatting. Inom avdelningen finns produktionstekniker, projektledare och processutvecklare, vilket bidrar till en stimulerande arbetsmiljö, varierande uppdrag och bra stöd från erfarna kollegor.

I rollen kommer du att driva teknik och förbättringsprojekt inom vår livsmedelsproduktion. Du arbetar aktivt i projektets alla faser, från förstudie till genomförande och avslut och växlar därmed mellan operativt, taktiskt och strategiskt arbete. I rollen kommer du, själv eller tillsammans med någon kollega i gruppen eller på någon fabrik, att leda workshops och styrgruppsmöten, utföra analyser och ta fram underlag till beslutsfattare. Projektens storlek och uppdrag varierar, och som teknisk Projektledare förväntas du ta dig an och driva större projekt som i vissa fall även kan innebära byggnation av nya anläggningar.

Placering för tjänsten är i Örebro och du rapporterar till Process och Teknikchefen.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Universitets- eller högskoleutbildning, gärna som civilingenjör med inriktning maskin, automation, eller liknande.
  • Erfarenhet av projektledning i tekniskt produktionsnära projekt, alternativ att du har jobbat med automation eller installation inom produktion. Det är meriterande om du har varit ytterst ansvarig för större investeringsprojekt men inte ett krav.
  • Med fördel erfarenhet från regulatoriskt styrd verksamhet, exempelvis livsmedels- eller läkemedelsbranschen.
  • Mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift. Övriga nordiska språk är meriterande.

Du är:

  • Engagerad och initiativtagande i ditt arbete. På ett lösningsorienterat och pragmatiskt sätt hittar du vägar fram, även i nya situationer. Du är ambitiös, och motiveras av att utvecklas och att lära. Du vågar utmana och ifrågasätta för att utveckla arbetet och verksamheten i rätt riktning.
  • Mycket analytisk med en god förmåga att sätta dig in i nya sammanhang, bearbeta information och dra relevanta affärsmässiga slutsatser, som sedan ligger till grund för dina rekommendationer.
  • Kommunikativ och kan förmedla dina insikter på ett pedagogiskt och övertygande sätt. Dina kontaktytor sträcker sig från produktionslinje till seniora befattningshavare och styrgrupper.
  • Duktig på att förstå helheten, vad som skapar värde och vad du behöver leverera för att kunna ge rätt stöd till affären. Detta synsätt gör även att du även identifierar förbättringsmöjligheter.
  • Självständig, strukturerad och organiserad, du kan hantera parallella uppgifter och aktiviteter utan att tumma på kvalitén eller missa saker.

Du delar våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

Lantmännen är en stor internationell koncern och har en unik bredd i vår verksamhet. Detta innebär att vi kan erbjuda utvecklingsmöjligheter med varierande inriktning för såväl specialister som generalister inom olika bolag och branscher i fler än 20 länder. Vi arbetar aktivt med intern rörlighet och vill bidra till att medarbetare utvecklas och känner engagemang varje dag.

Låter det intressant?
Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 30/5. I din ansökan har du möjlighet att addera ditt CV eller LinkedIn-profil.

För en mer objektiv och inkluderande rekryteringsprocess tar vi inte emot personligt brev utan ber dig istället att besvara urvalsfrågor som är relevanta för tjänsten. I rekryteringsprocessen ingår både psykometriska tester och kompetensbaserade intervjuer, med syfte att främja en rättvis utvärdering för alla kandidater. På Lantmännen är det viktigt att alla har lika möjligheter till anställning och utveckling i koncernen.

Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Talent Acqusition Specialist, Johanna Lindfors på johanna.lindfors@lantmannen.com

Vi ser fram emot din ansökan!