Förädlingsarbetare/Maskinförare till vår växtförädlingsstation i Lännäs

Business area/Company
Place:

På vår förädlingsstation i Lännäs utvecklar vi nya sorter av rödklöver samt tidigt vårkorn. Vi testar även sorter av andra grödor. Vi brukar 110 ha åker till försök, förädlingsmaterial, utsädesproduktion samt odling av havre för uppvärmning av lokaler. Vi har en modern maskinpark. Det här kommer du att göra
Du kommer att delta i allt förekommande arbete på stationen. Detta innebär sådd, skötsel och skörd samt torkning och rensning av förädlingsmaterialet. Arbetet innebär också underhålls- och reparationsarbete av jordbruksmaskiner, redskap och specialmaskiner. Ditt arbete kommer att vara intensivt under sådd och skördeperiod. Du kommer att ingå i den arbetsgrupp som nu finns på förädlingsstationen, bestående av stationschef tillika förädlingsassistent, förädlare och förädlingsarbetare. Som förädlingsarbetare rapporterar du till stationschefen.


Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

-          Grundläggande lantbruksutbildning eller annan relevant utbildning.

-          Maskin- och arbetslivserfarenhet inom växtodling.

-          Förståelse för utvecklingsarbete.

-          Helst sprutcertifikat.

-          B-körkort.

Du är:

-          En person som tycker om att arbeta praktiskt

-          Genuint intresserad av lantbruk och maskiner

-          Noggrann

-          Positiv och har ett gott humör.

-          Lätt att samarbeta med.

-          Uthållig och noggrann.

-          Handlingskraftig.

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.


Vi erbjuder dig
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Vi kan erbjuda dig bostad på stationen om så önskas. Vi lever nära naturen intill Ångermanälven så det finns goda möjligheter till bl. a fiske och friluftsliv. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan.


Låter det intressant?
Vi hoppas det! Ansök senast den 15 april men vi tillämpar löpande urval så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag passerat. Har du frågor är du välkommen att kontakta Stationschef Esa Peippo på 010-5561945. Varmt Välkommen med din ansökan.

Contact

Esa Peippo
Phone: +46 10-5561945

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se.