Arbetsmiljö- och säkerhetsspecialist på Lantmännen Agroetanol

Business area/Company
Last day to apply:
Place:

Vill du vara med och bidra till ett bättre resursutnyttjande, ett hållbart samhälle och en grönare framtid? Vi söker en kvalitetsmedveten person som kommer ansvara för strategiska arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor på Lantmännen Agroetanol.

Du kan söka tjänsten CV-löst, direkt genom mobilen, genom att svara på våra enkät-frågor.

Det här kommer du att göra

I rollen som arbetsmiljö- och säkerhetsspecialist förväntas du att vidareutveckla vår arbetsmiljö- och säkerhetsstrategi. Det innebär att proaktivt med arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor samt driva och säkerställa ständiga förbättringar av vår verksamhet. Du kommer vara en del i bolagets skyddskommitté och en naturlig del i bolagets arbete med ständiga förbättringar. Du arbetar tvärfunktionellt och har flertalet interna kunder. Dina externa kontaktytor innefattar branschorganisationer och olika myndigheter.

Mer konkret innebär tjänsten att du ansvarar för planering, genomförande och rapportering av interna- och externa revisioner samt tillsyn. I det proaktiva arbetet genomför du analyser för att genomföra förebyggande åtgärder. Även lagbevakning, lagefterlevnad, risk- och ändringsanalyser, myndighetsrapporteringar samt uppföljning av tillbud- och olycksrapportering ingår i rollen. Tjänsten är placerad i Norrköping på Agroetanols anläggning.

 

Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom arbetsmiljö, säkerhet, risk och krishantering. Om du har en ingenjörsutbildning är det meriterade.
  • Arbetat med liknande uppgifter i en process- eller tillverkningsindustri.
  • Erfarenhet att driva förändring, kopplat till både process och kultur
  • Erfarenhet av förbättringsarbete, ex LEAN.
  • Kunskap om lagstiftning inom Seveso, Arbetsmiljö, ATEX, LSO, LBE, ADR
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Du är:

  • Kvalitetsmedveten samt har ett noggrant och strukturerat arbetssätt.
  • Driven och får saker att hända genom nyfikenhet, lösningsfokus och målmedvetenhet.
  • Självgående, van att fatta egna beslut och kan prioritera i ditt arbete.
  • Lyhörd, bra på att bygga relationer och förtroende samtidigt som du har mod att utmana och tänka nytt.

Vad vi kan erbjuda dig

Lantmännen Agroetanol är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. Vi är drivna, passionerade och nyfikna. Tillsammans med oss får du möjligheten att påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle. Samt att du kommer inneha alla fördelar som följer med att vara en del av Lantmännens stora jordbrukskooperativ.

Together we reimagine the world of grain.

 

Så här ansöker du

Är du kandidaten vi letar efter? Sök tjänsten CV-löst idag genom att svara på våra enkätfrågor. Om du vill söka med CV kan du bifoga det med en gång, alternativt komplettera med det senare.

Ansök senast den 1 mars 2020. I processen ingår det både intervjuer och tester. Om du har några frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Mikaela Schönström, Talent Acquisition Manager på mikaela.schonstrom@lantmannen.com

Contact

Mikaela Schönström

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 25 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda och omsätter 45 miljarder kronor på årsbasis. Genom forskning och verksamhet i hela värdekedjan tar vi ansvar från jord till bord. www.lantmannen.se


Lantmännen Agroetanol är Sveriges enda storskaliga bioraffinaderi för produktion av spannmålsbaserad etanol samt en av Sveriges största tillverkare av foderprodukter och koldioxid. Vi har en hög hållbarhetsprofil och är en viktig aktör i omställningen till ett klimatsmart samhälle. Vi är ca 110 medarbetare och omsätter ca 2 miljarder kr.